Een van de vereisten voor onze samenleving om te functioneren is dat elektrische producten met andere apparaten kunnen werken zonder te storen of te interfereren. Als verschillende apparaten elkaar voortdurend storen, is het moeilijk om een effectieve en veilige samenleving te hebben. Elektrische producten geven anders gedrag in het geval van een storing dan het feit dat de storing de functie niet beïnvloedt en voorbijgaat zonder opgemerkt te worden dat het persoonlijke of financiële schade veroorzaakt.

Om apparaten te laten samenwerken, mogen ze geen andere signalen verspreiden dan toegestaan en voldoende bestand zijn tegen interferentie in de omgeving. Ze moeten ook tot op zekere hoogte bestand zijn tegen natuurlijke fenomenen zoals donder en ESD (elektrostatische ontlading), evenals andere speciale verstoringen.

Als een hulpmiddel voor autoriteiten om de verspreiding van interferentie door verschillende elektronische producten en hun weerstand daartegen te beheersen, zijn gezamenlijk normen ontwikkeld die de verschillende eisen beschrijven. Er zijn emissienormen en normen voor weerstand tegen interferentie. Normen specificeren ook methoden voor het testen en meten van apparaten en andere elektronische producten of apparatuur.

Wij bij Tramo volgen alle toepasselijke normen met betrekking tot onze producten en u kunt hierover meer lezen op de respectieve productpagina. Er zijn ook directe links naar de meeste normen die op internet worden beschreven.

Technische informatie

 Trafoakuten   -   Produkter
FAQ   -   Kontakt